یکی از شایع ترین بیماری هایی که ممکن است گوسفندان زیادی مبتلا شوند بیماری اکتیما گوسفند می باشد که می تواند مشکلات تغذیه ای را برای گوسفندان ایجاد نماید. این بیماری نوعی ویروس است که اطراف دهان و لب گوسفند را در گیر می کند. این بیماری واگیر دار می باشد و فقط کافی است که یکی از گوسفندانی که در گله هستند به این بیماری مبتلا شوند تا سایر گوسفندان نیز به واسطه منبع آب و ظرف علوفه مشترکی که با گوسفند مبتلا به بیماری اکتیما دارند مبتلا شوند. از این رو باید در کوتاه ترین زمان ممکن گوسفند مبتلا به این نوع ویروس شناسایی شود و از گله جدا گردد تا مشکلات بیشتری ایجاد نشود.
بیماری اکتیما در گوسفندان
این بیماری ویروسی زمانی که به بدن گوسفند زنده وارد می شود ناحیه دهان و اطراف لب او را در گیر می کند و زخم های زیادی را در این بخش ایجاد می نماید. با توجه به آنکه این بیماری بسیار واگیردار است می تواند در زمان بسیار کوتاهی تمامی گله را در گیر نماید. چون این زخم ها با سوزش وخارش همراه هستند گوسفند را به شدت اذیت می کنند و از طرفی جمع شدن مگس بر روی این زخم ها مشکلات را دو چندان می کند و موجب تولید میاز صورت می گردد که بیماری ها و آسیب های بیشتری را به دنبال دارد. بیماری اکتیما بسیار خطر ناک است و در صورتی که در مراحل اولیه شناسایی شود ممکن است فقط وزن گوسفندان کاهش یابد اما با وخیم شدن شرایط این بیماری می تواند مرگ گوسفندان را به دنبال داشته باشد.
علائم این بیماری بسیار شبیه به بیماری زبان آبی در دام ها می باشد از این رو در تشخیص آن باید دقت زیادی صورت گیرد
تفاوت بیماری اکتیما و زبان آبی
- در بیماری اکتیما فقط ناحیه دهان در گیر می شود این در حالی است که در بیماری زبان آبی تمامی سر و صورت گوسفند متورم می گردد.
- در بیماری اکتیما زخم ها فقط در ناحیه اطراف دهان ایجاد می شوند اما در تب برفکی ناحیه در گیر زخم پستان و بیضه ها می باشند.
- بیماری اکتیما بیشتر برای گوسفندان 2 تا 4 ساله که میش هستند اتفاق می افتد در صورتی که بیماری طاعون در سنین کمتر و با میزان زخم بیشتر اتفاق می افتد.
در این رابطه بخوانید:
درمان بیماری اکتیما گوسفند
این بیماری بسیار خطر ناک و می تواند خسارات زیادی به دنبال داشته باشد از این رو حتما با مشاهده کوچکترین علائمی از این بیماری در هر کدام از گوسفندان سریعا آن گوسفند را مورد بررسی قرار دهید و از سایر گوسفندان گله جدا نمایید تا از شیوع این بیماری و انتقال آن به دیگر گوسفندان گله جلوگیری شود. گوسفندان را در برابر این بیماری واکسینه نمایید و برای گوسفندان مبتلا به بیماری اکتیما از پماد و اسپری های حاوی آنتی بیوتیک استفاده نماید تا زودتر دوره نقاهت بیماری سپری شود و از بروز عفونت جلوگیری شود. با رعایت چنین مواردی و تشخیص به موقع این بیماری می توان از مشکلات بعدی که ممکن است ایجاد نماید پیشگیری نمود.
منبع: وان شیپ | بازار گوسفند تهران
۱ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام لطفا کلیپی از تلقیح واکسن اکتیما به نمایش بگذارید ممنونم