زریق دارو یکی از روش هایی است که می توان با آن دام را مداوا و درمان کرد. البته لازم به ذکر است که تزریق فقط برای تزریق دارو به کار نمی رود در بعض از موارد هم برای واکسیناسیون دام مورد استفاده قرار می گیرد.
زمانی که اقدام به تزریق می کنید این نکته را به یاد داشته باشید که دام نباید اذیت شود یا آسیبی به آن وارد شود. از دیگر مواردی که باید به آن دقت کنید این است که تزریق برای دام روش های مختلفی دارد و بسته به نوع دارو تزریق مناسب آن انتخاب خواهد شد و همینطور به مسائل بهداشتی توجه کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که سر سوزن سرنگ مورد استفاده کاملا مناسب انتخاب شود.
روش های تزریق دام به شرح زیر می باشد:
- روش اول: تزریق زیر پوستی انجام می شود.
- روش دوم: تزریق داخل رگ های دام صورت می گیرد.
- روش سوم: تزریق عضلانی انجام می شود.
عوارض تزریق
تزریق بر روی دام اگر چه با هدف سلامتی دام انجام می شود اما عوارضی هم دارد که در ادامه به آن ها اشاره ای خواهیم کرد:
اسکار بافتی یکی از شایع ترین این عوارض می باشد. تزریق می تئاند برای دام درد بسیار به همراه داشته باشد و سبب ایجاد آبسه شود. لازم به ذکر است که عوارض گفته شده در صورتی که تزریق غیر اصولی و نادرست صورت گیرد وجود خواهند داشت.
در این رابطه بخوانید:
نکات مهم در هنگام واکسیناسیون و خرید دارو برای دام
به این نکته توجه کنید که مشخصات هر دارو بر روی آن نوشته شده است و برای فهمیدن آن کافی است نوشته های دارو را با دقت مطالعه کنید.
اسم وغلظت دارو از مهم ترین نکاتی است که باید به آن توجه کرد، چگونگی استفاده از دارو هم می توان از نوشته های روی دارو فهمید، عوارض و خطرات ناشی از مصرف آن هم ذکر می شود، داروهایی که برای دام استفاده می شوند گاهی این محدودیت را دارند که تا مدت زمانی خاص نمی شود از گوشت یا شیر آن ها استفاده کرد زیرا ممکن است انتقال دهنده بیماری خاصی باشد.
در مواردی هم نباید از داروی خاصی استفاده شود که این موضوع هم بر روی دارو ذکر شده است. تاریخ انقضای دارو هم از مواردی است که حتما بر روی ان باید ذکر شده باشد.
نکات مهم در هنگام تزریق به دام
به این نکته توجه کنید که سوزن تزریق دامی را به هیچ عنوان برای دام دیگری استفاده نکنید و حتما از سوزن های یک بار مصرف استفاده کنید. اما در زمانی که می خواهید داروهایی که خاصیت ضد انگلی دارند را به دام تزریق کنید نیاز نیست سوزن را برای هر دام عوض کنید و آن را هر 10 بار یک بار تعویض کنید کافی است.
برای آن که دام در هنگام تزریق درد کم تری تحمل کند می توان از سوزن هایی با قطر کم استفاده کرد. البته به این نکته توجه ویژه داشته باشید که قطر سوزن متناسب با نوع دارو، نوع دام و همین طور محلی که تزریق انجام می شود تغییر می کند. طول سوزن هر چه کوتاه تر باشد آسیب کمتری به بافت دام وارد می شود.
اگر مقدار دارویی که باید تزریق شود بالا باشد می توان آن را در چند نوبت تزریق کرد که دام اذیت نشود.